Kendő választási tippek

Kendő választási tippek

"Kendőt az én stílusomhoz"

Csipetnyi stíluskalauz a kendővásárláshoz

Kerülve a túlzott általánosítást, jórészt mindnyájan előnyben részesítünk bizonyos öltözködési stílust. Jobban kedvelünk egy-egy színvilágot, anyagfajtát, melyet összhangba hozhatunk a meglévő ruhatárunkkal. Az alábbi stílusfelosztásunk segítséget nyújthat a ruhatárunkhoz illő kendők kiválasztásához. Ajándékvásárlás esetén is könnyebb a választás, ha az alábbi felosztás valamelyikében megtaláljuk ismerősünk stílusát.

Romantikus stílus

Nőies, kifinomult stílus: a szépség, a harmónia és egy falatnyi báj keveréke. Aki kedveli a romantikus stílust, ízléses összeállításokra, kecses motívumokra, pasztellszínekre, apró virág mintákra vágyik. Ide tartoznak a könnyű anyagok, a finom szövésű szellős, lenge kendők, fodrokkal díszített, csipkés betétek is. Színvilágát tekintve nem kifejezetten harsány, inkább harmonikus, visszafogott színösszeállítások, lágy kontrasztok.

Extravagáns stílus

Az extravagáns stílus kedvelői bátran viselnek merész kiegészítőket, harsányabb színeket. Ide tartoznak a feltűnő színkombinációk, vagy a rendhagyó kialakítású ékszerkendők. Az élénk, neon színek, vadító leopárd minták, nagyméretű ékszerek, kontrasztos motívumok mind extravaganciát hordoznak. Akik szeretik ezt a stílust vonzódnak az igazi ritkaságokhoz, és nem félnek attól, hogy olyan egyedi kiegészítőket hordjanak, ami kétség kívül odavonzza a tekinteteket.

Klasszikus-elegáns stílus

Ez az öltözködési stílus visszafogott elegancia sugároz.  Komolyabb színvilág jellemzi, nem harsány színekkel, jobbára fekete-fehér, sötét barna, vajszín, sötétkék, arany-ezüst tónusokkal. Letisztult motívumok, elegáns anyagok:  selyemszövetek, fényes textúrák, egyszínű kendők. Ennek a stílusnak széles tábora van, kedvelői leginkább a középkorú Hölgyek és az idősebb generáció igényes tagjai.

Természetes  - natúr stílus

Ezt a stílust kedvelő hölgyek mind anyagában, mind színvilágában a természethez közel álló öltözködést részesítik előnyben. A kellemes „föld” színeket kedvelik, mint a barna, bézs, szürke, olíva, halvány mustár tónusok. Leginkább az egyszínű, anyagában mintás kendőket, vagy az apró virágos, folklór jellegű motívumokat választják. Anyagára nézve a pamut, gyűrt, rojtos, batikolt, hímzett kendők kiválóan képviselik a természetes öltözködési stílus jegyeit.

 Sportos-laza, fiatalos, trendi

Farmernadrág, póló, tornacipő remekül feldobható egy trendi kendővel. Minden újabb fajta, könnyed jellegű, divat trendnek megfelelő kiegészítő kedvelt a tinédzserek és a fiatal felnőttek körében. Kendőink közül leginkább a csősálak, valamint a gyűrt kendők képviselik a trendi irányzatot. Anyaguk természetes, pamut-viszkóz összetételű, világos színek, játékosság és egyszerűség egyaránt jól tükrözi ezt a stílust.

Bohém stílus

A játékosság, kíváncsiság, nyitottság, bátorság, életvidámság és a másság kedvelése gyakran visszaköszön az öltözködésünkben. A bohém stílus kifejezetten fiatalos, üde, színekben és formákban szokatlan kiegészítőkben érhető tetten. Kendőink között remek bohém jellegű darabokat lehet találni, a kézzel fonott, gyöngyökkel díszített, fesztiválkendőink között. Fiatalok és művészlelkek igazi kedvencekre lelhetnek.

 

 "Ajándékon töröm a fejem"

Milyen kendőt vegyek ajándékba?

Az ajándékvásárlásnál mindenképp érdemes átgondolni, hogy milyen alkalomra szeretnénk meglepetést nyújtani. Vannak igazán különleges, jeles események, melyek minden ember életében egyszer adódnak. Ezek általában valamilyen korszak lezárását is jelentik, és egy új életforma kezdetét. Ilyenek lehetnek pl. a ballagás, a leánybúcsú, a diplomaosztó, az esküvő, külföldre költözés stb.

Ezekre az alkalmakra szokás valami igazán egyedi, értékes meglepetéssel kedveskedni. Az érték nem kizárólag a minél drágább beszerzési árat kell, hogy jelentse. Tárgyaink gyakran hordoznak olyan eszmei értéket, amely jóval meghaladja annak pénzben kifejezhető összegét. Szimbolikusan felbecsülhetetlen értéket képvisel számunkra pl. egy idős rokontól, nagyszülőtől kapott karóra. Ez családonként eltérő lehet, ahol szorosabb a családi kötelék és a hagyományok, értékek átörökítése is nagyobb hangsúlyt kap.

Jeles alkalmakra kiváló ajándékok lehetnek kínálatunkban az „alkalmi kendők” címszó alatt szereplő igazán egyedi és különleges megjelenésű ékszerrel kombinált kendők, valamint a medálokkal díszített selyemkendők. Az „Elegancia, ragyogás” keresési kategórián belül találhatók a fényes, szinte csillogó szatén illetve a csipkekendők is. Finom szövésű anyagok közül, különleges kombinációkból válogathatunk. Gondosan válogatott minőség, ízléses színvilág, harmonikus formák garantálják, hogy az ajándékba vásárolt kendőnk tetszést arasson.

Kinek szeretnék ajándékot adni?

Ajándékvásárlás során támpont lehet, ha ismerjük a megajándékozandó hölgy életkorát. Bizonyos stílusú kendők kifejezetten egy-egy korosztály körében lehetnek kedveltek. A fiatal, tinédzser korosztály kedveli a csősálakat, a bohém fesztivál kendőket, valamint a trendi, laza, sportos darabokat. Fiatal felnőtt hölgyek széles palettából meríthetnek, a klasszikus elegáns, a modern és az extravagáns stílus mind megtalálható a fiatal felnőttek kedvelt stílusai között. Az idősebb generáció tagjainál érdemes a komolyabb, visszafogott színű, elegáns kendők közül választani. Különösen kedvelik a selyemszövet, és a szatén kendőket.

Sokat segít, ha sikerül behatárolnunk, hogy milyen stílusú öltözködés áll a legközelebb ahhoz, akinek az ajándékot szánjuk. Amennyiben a választott kendőnk illeszkedik az ízlésvilágához, nagyobb valószínűséggel nem fog csalódni az ajándékunkban.

 Ragyogni vágyom, különleges alkalomra készülök!

Mindnyájunk életében előfordulnak olyan kivételes alkalmak, ahol hangsúlyt kap a dekoratív megjelenés. Ilyenek lehetnek az esküvői meghívások, jeles gálák, koktél partik, fogadások vagy olyan ünnepi vacsorák, ahol szeretnénk az ünnepélyességet öltözködésünkkel is megtisztelni. Eleganciát nagyban meghatározza az anyag, amiből a kendő, sál készül. A mindenkori pálmát a valódi selyem viszi, mely rendkívüli minőséget képvisel az anyagok között. A szatén, a tüll és a csipke anyagokból szintén remek alkalmi kiegészítők készülnek. A fátyolszerű anyagok, és a finoman megmunkált csipkék mind eleganciát és exkluzívitást tükröznek.

A színeknek is meghatározó szerep jut, ha alkalmi kiegészítőt keresünk.  Színek alapján a fekete, a sötétkék, a bordó, valamint a visszafogott bézs, a tört fehér, vagy az arany és ezüst szállal futtatott kendők képviselik leginkább az eleganciát.

Bátran ajánljuk az elegancia, ragyogás keresési kategóriánkat, ahol mind anyagában, mind színvilágában széles választékból válogathat.

Kellemes barangolást, jó nézelődést kívánunk!

Kendő Szalon